Sponsor

 

Vogelartikelenwebshop.nl

De Webshop met vogelartikelen die er voor
zorgt dat uw hobby betaalbaar blijft nu en in de toekomst.

De nieuwe benamingen bij de Gouldamadine - Deel 3

PDFAfdrukkenE-mailadres

De nieuwe benamingen bij de Gouldamadine - Deel 3.  
(Door Daniël Wildemeersch)

 

Deze nieuwe benamingen gelden helaas niet voor Nederland 


In deel 1 & 2 hadden we het reeds over de wildkleuren en de pastelvogels. Nu volgen de blauwe met de paarse, lila en witte borstkleur.
Een goede raad: herlees de twee voorgaande artikels nog eens en je zal vaststellen dat het inderdaad niet zo moeilijk is. Het komt er enkel op aan om met een beetje goede wil deze nieuwe benamingen dan ook te gebruiken en ik ben er van overtuigd dat de vele nieuwe gouldliefhebbers ons dankbaar zullen zijn voor deze wijzigingen. Op deze manier weet trouwens elkeen aan de hand van de benaming met welke mutatie hij of zij te maken heeft.
 
De blauwe paarsborst vogels
We weten reeds dat de blauwe mutant zoals we die nu kennen geschreven wordt als *blauw* omdat de kans immers reëel is dat we nog niet te maken hebben met de echte blauwe vogel maar eerder met een par-blue. Door de benaming tussen * * te plaatsen wordt de aandacht nu reeds gevestigd op het feit dat deze in de toekomst nog kan wijzigen. Tot zolang wordt de benaming *blauw* gewoon verder gebruikt.
 
De blauwe witborst vogels
Zoals gebruikelijk bij de andere reeds beschreven kleurslagen komt ook hier de afwijkende borstkleur op de tweede plaats, dus tussen de erfelijkheid van de kop en de rug.
  
De blauwe lilaborst vogels
Lilaborst vogels zijn ten overstaan van de wildvorm, die een paarse borst heeft, een afwijkende mutatie waardoor deze borstbenaming onmiddellijk na de kopbenaming dient vermeld.
Volgende maal komen als laatste, alle combinatiemogelijkheden zoals blauwpastel, blauwpastel witborst (zilver) en witte aan de beurt.