Sponsor

 

Vogelartikelenwebshop.nl

De Webshop met vogelartikelen die er voor
zorgt dat uw hobby betaalbaar blijft nu en in de toekomst.

Huisvesting

PDFAfdrukkenE-mailadres

Voor een goede kweek is ook de huisvesting erg belangrijk. Het moet niet te klein zijn, goed en constant van temperatuur, vrij van tocht en uiteraard goed schoon.

Maak bij aanschaf ook een duidelijke keuze voor het soort huisvesting en van welk materiaal. Willen we winterbroed kweken, of zomerbroed. Wij bespreken hier de winterbroed. Over deze twee manieren bespreken we later meer. Een kooi binnen of een volière buiten. Weeg alles tegen elkaar af bij de aanschaf van huisvesting. Het onderhoud van aluminium is veel minder dan van hout, terwijl hout veel makkelijker te bewerken is en een stuk goedkoper. En wordt het zelfbouw, of laat ik er een maken.

volierealex_small.jpggehu1_small.jpghlomulder3_small.jpgjknevels4_small.jpg


Zorg ook dat bij (kweek)kooien alle naden goed zijn afgedicht met kit, zodat ongedierte, met name luizen en mijten, zich daar niet kunnen nestelen. De afmetingen van de kweekkooien zijn ook erg belangrijk. De vogels moeten uiteraard nog wat kunnen vliegen en zeker als er ook nog jongen uitkomen moet er toch wel plaats zijn voor acht. Daarom is 80x50x50 (cm) een mooie maat. Groter kan, maar veel kleiner is af te raden.