Sponsor

 

Vogelartikelenwebshop.nl

De Webshop met vogelartikelen die er voor
zorgt dat uw hobby betaalbaar blijft nu en in de toekomst.

Voeding algemeen

PDFAfdrukkenE-mailadres

Tropenmengsel

De hoofdvoeding van de Gouldamadine bestaat uit zaden. Veelal verkocht als een mengsel van tropenzaad met millets. Diverse kwekers vullen dit aan met witzaad en meerdere millet soorten. Dit is uiteraard gebasseerd op persoonlijke ervaringen. Zorg dat de zaden niet te oud zijn. Bewaar deze in een afgesloten ton of emmer zodat ook de muizen er niet bij kunnen. Wanneer het zaad muf ruikt of dof uitziet, geef het dan niet meer aan de vogels.
Naast de gewone zaden is een bakje met onkruid zaden ook aan te raden. Dit zorgt niet alleen voor variatie, maar zijn ook rijk aan vitaminen.

Wat ook niet mag ontbreken is eivoer. Een klein snoepbakje in de kooi en deze elke dag verversen. Zorg dat het niet te droog is, maar maak deze een beetje rul met vloeibare honing, roosvicee of water. Let op dat het niet te nat wordt, want het eivoer wordt te plakkerig en bederft sneller.

Waar de vogels erg verzot op zijn is trosgierst. Dit wordt niet alleen opgehangen in de kooi om van te eten, maar ook tegen verveling. Ze kunnen dan lekker in de halmen hangen en wat knabbelen. Sla af en toe eens een dag over met trosgierst, anders worden de vogels te dik en eten ze de andere zaden niet.

Heeft u nuttige of aanvullende informatie? Stuur deze dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.